Teater

Som sökande till teaterämnet placeras du in i en grupp utefter främst ålder, men även erfarenhet om det finns fler grupper i samma ålderskategori. Du följer din grupp under dina år i teater om inte andra önskemål finns.

Teaterämnet

Grupperna har stor möjlighet att själva påverka vad de vill jobba med vilket kan resultera i allt från förskoleturné till film. Vi sätter upp både egna föreställningar samt samarbetar med andra ämnen i större projekt.

I åk 1-6 är det vanligast att vi tillsammans skriver och improviserar fram en föreställning utifrån gruppens önskemål om tema och roller. Vi arbetar mycket med lek och skådespelarträning utöver repetition mot föreställning.

Samtliga grupper spelar upp MINST en gång per läsår. De yngre arbetar som regel med en ny pjäs varje termin medan elever i åk 5 och uppåt har ett fokus att spela varje föreställning inför publik minst 2 gånger och spelar upp en gång per läsår.

Från åk 7 har du möjlighet att fördjupa dig i fler av teaterns uttryck såsom kostym, scenografi, rekvisita, ljud, ljus osv. Du har även möjlighet att jobba med mer
improvisationsteater, regi, konferencierskap mm.

Som elev på teaterämnet är du också medlem i elevföreningen KUST (Kulturskola Ung Scen Teater) som är en del av Ung Teaterscen (www.ungteaterscen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster).

Oss kan du följa på instagram under namnet @teaterkust(https://www.instagram.com/teaterkust/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster). Där kan du se mer av vad vi jobbar med.

Fler sidor inom ämnen och kurser

Bild - Skapande verkstad

För dig som vill skapa i olika material 7-12 år.

Dans

Dans från 5 år. Dansmix, Akrodans, Jazzdans & Streetdance.

Drill

En akrobatisk dans med drillstavar eller pompoms från 7 år.

Musik

Här hittar du olika valmöjligheter inom området musik.

Nycirkus

Akrobatik, jonglering, luftakrobatik och balans från 7 år.

Senast uppdaterad: 27 april 2020
Publicerad: 8 maj 2017