Stortorget fyllt under Nyårsglöd

Nyårsglöd illustration

På Nyårsafton klockan 17.00 på Stortorget i Kalmar bjöd vi alla Kalmarbor på ett spännande nyårsfirande med både traditionella och nyskapande inslag.

Nyårsglöd har blivit en ny tradition i Kalmar och ersätter de tidigare nyårsfyrverkerierna vid Kalmar slott.

- Tack till alla som trotsade vädret för att uppleva Nyårsglöd! Ni bidrog med energi och stämning. Det blev en magisk föreställning som förhoppningsvis bjöd på många överraskningar och spektakulära nummer, säger Jonas Svendsén, projektledare för föreställningen.

Medverkade på scen gjorde Robert Gustafsson, Ida, Hanna och Evelina Seve, Björn Elmgren, Nådens kör från Torslunda församling ledd av Therese Wahlgren Sundén, gitarristerna ledda av Kenn Bäckström, dödsmetalgitarristen Philip Nilsson, tygartisten Arvid Leggedör, vår flygande fenix Mattias Lindström, Hank Johansson och Lisen Hertzman som skapade eldshowen med medverkande artister Hank Johansson, Lisen Hartzman, Johan Nilsson, Elin NIlsson, Lena Sammüller och Sofia Sousa Pereira och Hilma Strand som spelade dockan "La Catrina" skapad av Anabelí D González.

Tack också till Joakim Engstrand, konstnärlig ledare, ljusdesigner Andreas Berntsson och Linus Wileryd med dotter som bidrog med musikbakgrunderna och inlästa texter. Och ett stort, ödmjukt tack till alla andra som bidrog till showen.

Senast uppdaterad: 5 januari 2024
Publicerad: 4 januari 2024