Spännande höstprogram på biblioteken i Kalmar: Något för alla åldrar!

Biblioteken i Kalmar är stolta över att presentera det dynamiska höstprogrammet för 2023, som erbjuder en rad inspirerande och lärorika aktiviteter för både vuxna och barn. Oavsett ålder kommer besökare att hitta något som både engagerar och fascinerar.

Vuxenprogrammet: En kulturell upplevelse

Det kommande höstprogrammet för vuxna är fyllt med spännande evenemang och gäster som kommer att berika samhället med insikter och erfarenheter. Några höjdpunkter inkluderar:

  • Författarbesök av Majgull Axelsson: Författaren berättar om sin senaste bok Svalornas flykt.
  • Föreläsning av Erika Åberg: Erika Åberg, känd från tv, kommer att hålla en föreläsning baserad på hennes aktuella bok ”Det sitter i väggarna: historien om ditt hus och hur du vårdar det”. En unik möjlighet att lära sig om husets historia och vård.
  • Stagnelius 200-årsminne: Vi hedrar 200-årsminnet av Stagnelius död med ett författarbesök av Anders Johansson, där han kommer att dela insikter om Stagnelius och hans betydelse för litteraturen.

Dessa är bara några exempel på vad vuxenprogrammet har att erbjuda. Biblioteken i Kalmar strävar efter att skapa en plats där människor kan engagera sig i intellektuell och kulturell stimulans.

Barn- och Ungdomsprogrammet: Fantasi och lärande i fokus

För de unga besökarna är höstprogrammet på biblioteket en chans att utforska världen av litteratur och fantasi. Några höjdpunkter från barn- och ungdomsprogrammet inkluderar:

  • Emil i Lönneberga och Bamse-firande: Vi firar två älskade figurer i barnlitteraturen med roliga och lärorika aktiviteter som hyllar Emil i Lönneberga och Bamse.
  • Författarbesök av Familjen Knyckertz skapare: Författarna bakom Familjen Knyckertz besöker biblioteket och berättar om hur deras äventyrliga berättelser och karaktärer kommit till.
  • Harry Potter-kväll: En magisk kväll för alla Harry Potter-fans där vi utforskar trollkarlsvärlden genom lekar och spel.
  • Familjeförläsning om dyslexi: En föreläsning som ger både barn och föräldrar en djupare förståelse för dyslexi och hur man kan stötta unga läsare.
  • Besök av Heartstopper-översättaren My Bergström: En unik möjlighet för unga att träffa översättaren bakom den populära serien Heartstopper.

Biblioteken i Kalmar strävar efter att skapa en innehållsrik och inspirerande miljö för lärande och fantasi för alla åldrar. 
bibliotek.kalmar.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar ni en fullständig lista över alla evenemang och datum.

Upptäck en större värld - Biblioteken i Kalmar kommun

Senast uppdaterad: 29 augusti 2023
Publicerad: 25 augusti 2023