Äntligen konstgräs i Läckeby

På tisdagens sammanträde i planutskottet beslutades att anta anbudet för en ny konstgräsplan i Läckeby.

- Det är ett efterlängtat beslut och en viktig satsning i den norra kommundelen, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Maia Dahlberg (S).

Redan i samband med förra mattbytet på Gasten började planerna på att rulla ut konstgräs i Läckeby att smidas. Under årens lopp har dock andra satsningar prioriterats. Nu lämnas dock klartecken och målet är att ha anläggningen klar redan till vintern.

Det är den befintliga grusplanen som ska göras om till fullstor konstgräsplan och det blir ett projekt med fokus på hållbarhet. Underlag, så kallad pad, samt infill i form av sand och granulat återanvänds från en befintlig konstgräsplan med själva konstgräset blir nytt. Planen byggs med granulatfällor och stationer där fotbollsspelare borstar av sig granulat, detta för att minimera spridningen av granulatet och dess mikroplaster.

- Det är helt rimliga miljöåtgärder som förvisso fördyrar en aning men som vi har satt som standard för konstgräsprojekt i Kalmar. Vi tar det ansvar vi kan göra, förklarar Maia Dahlberg.

Senast uppdaterad: 2 december 2022
Publicerad: 2 september 2022