Digitala konserter från Kalmar Teater och nytt sommarprogram med Kul på Krusen

Digitala konserter från Kalmar Teater och nytt sommarprogram med Kul på Krusen.

Givet den fortsatta osäkerheten kring pandemins utveckling pausas konsertprogrammet och familjeföreställningarna i Stadsparken även i sommar. Som alternativ bjuds det digitala konserter från Kalmar Teater.

Pop- och folkmusikduon Långbacka/Bådagård är först ut med en livesänd konsert den 30 juni. Varje onsdag till och med den 4 augusti presenteras digitala konserter via Kalmar kommuns facebooksida och youtube kanal. Familjeprogrammet Kul på Krusen arrangeras även i år och presenterar musikteater för barnfamiljer söndagarna i juli. Bland annat får vi ta del av Astrid Lindgrens uppväxt tillsammans med de populära sångerna. Föreställningarna ges inför en begränsad publik med gratisbiljetter som måste förbokas.

Sommarstudion består av digitala konserter från Kalmar Teater. Duon Långbacka/Bådagård spelar folkpop kryddat med loopar och liveelektronik. De följs av PianoBasso som spelar klassiska orkester- och körverk i nya, avskalade och meditativa arrangemang. Koraspelaren Lamine Cissokho och sazspelaren Sarbast Hasan, folksångerskan Lena Willemark, saxofonisten Jonas Knutsson och folkmusikgruppen Triller kommer också att delta i Sommarstudion. Programmet avslutas med en operakonsert från Kalmar Slott med medverkan av bland annat Camerata Nordica. Sändningarna görs utan fysisk publik på plats men kommer att vara tillgängliga online.

Kul på Krusen bjuder på musikteater för barn och familj. Operasagan Systrarna Guldlock och de magiska strängarna inleder säsongen och följs av musikprogrammet Vi älskar rock! där publiken får sjunga och svänga loss. I föreställningen Astrid och Musiken får vi höra om Astrid Lindgrens uppväxt på gården Näs i Vimmerby varvat med de älskade sångerna från filmerna. Det blir också ett besök i Lavinnes och Rosas skrädderi, det populäraste i hela Paris. Gratisbiljetter kommer att kunna förbokas på Nortic.se tre veckor före respektive evenemang.


Bakom Sommarstudion står kultur- och fritidsförvaltningen. Kul på Krusen presenteras i samarbete med Länsmusiken och Stiftelsen Krusenstiernska gården.

Senast uppdaterad: 23 augusti 2021
Publicerad: 21 juni 2021