Ny utflyktsguide ska locka ut i naturen

På Ekö finns både småbåtshamn och badplats. I närheten finns även fina möjligheter att skåda fågel.

På tisdag, lagom till semestertider, kommer en helt ny utflyktsguide från Kalmar kommun. Den tar fokus på upplevelser i naturen och blandar kända utflyktsmål med lite mer dolda pärlor.

- Det finns såklart många fler utflyktsmål i Kalmar kommun än de som kommit med, men det här är en god början. Vi ville gärna få med lite mindre kända platser, säger Eva-Lena Larsdotter, friluftsutvecklare på Kalmar kommun.

I broschyren tipsas om både specifika platser och större områden, ordnade från norr till söder. Platserna är dessutom kategoriserade utifrån fyra teman:

  • familj
  • kultur
  • upptäcka
  • harmoni

Den tryckta versionen kommer under början av nästa vecka, men den nyfikne kan redan nu ladda ner den digitala pdf:en på kalmar.se/utflyktstips.

Finansierad av LONA

- Det känns helt rätt att komma med den här guiden nu. I år är det friluftslivets år, och vi har dessutom en pandemi som fått fler och fler att upptäcka utelivet, säger Eva-Lena Larsdotter.

Utflyktsguiden har medfinansierats genom statsbidrag Lokala naturvårdssatsningen, LONA, som förmedlats av Länsstyrelsen Kalmar län.

Senast uppdaterad: 18 augusti 2021
Publicerad: 17 juni 2021