Snart växer den nya wakeboardparken fram

 

Snart kan du åka wakeboard i Långviken! Föreningen som driver anläggningen kommer att ha öppet för allmänheten ett par gånger i veckan.

En kommun har många uppdrag, ett av våra är att möjliggöra för nya idrotter att etablera sig. Wakeboard är en vattensport som oftast utövas bakom en motorbåt. Genom att vi får en wakeboardpark med eldriven linbana i Kalmar kommer många fler kunna prova på sporten.

Parken består av två torn som står på land, de binds ihop genom en vajer som sitter nio meter upp i luften. Under vajern mellan de olika tornen kommer det finnas tre hinder. Du kan välja om du vill åka på eller bredvid hindren.

Hindren sitter inte fast i botten, utan går att flytta. Det gör att vi kan förnya sträckningen ibland, men också att vi kan flytta bort hindren vid behov. Hela parken, inklusive tornen med vajern, går faktiskt att flytta, men det kräver lite större insats. Hur häftigt vore det om vi flyttade in parken till stadskärnan, exempelvis under ett evenemang som stadsfesten?

De vita markeringarna du ser i vattnet är hinder. Den röda markeringen är ett säkerhetsavstånd på 15 meter på båda sidorna av vajern. Den streckade linjen är vajern, 9 meter upp i luften.

Publicerad: 6 maj 2021