Inomhushallar hålls fortsatt stängda

Kultur- och fritidsnämnden har idag fattat beslut om att förlänga den begränsning till sina verksamheter som har varit rådande sedan en tid tillbaka.

- Vi lever mitt i en pandemi och vi måste fortsätta anpassa oss för minimera risk för smittspridning, säger Marianne Dahlberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Förvaltningens verksamheter fortsätter att genomföras på ett begränsat och anpassat vis. Biblioteket fortsätter med take away-lån, bokbuss och har öppnat upp för att låna datorer, scanna och kopiera. Man genomför också digitala bokcirklar. Fritidsgårdarna har öppet för ett begränsat antal besökare och bedriver också verksamhet över sociala medier. Simhallen fortsätter med simundervisning medan Kulturskolan hanterar sin undervisning både digitalt och fysiskt i begränsad omfattning.

Inomhusanläggningar är fortsatt endast öppna för yrkesverksamma idrottare samt för barn och ungdomar födda 2002 eller senare.

- Vi har all respekt för att det här är ett tufft beslut för föreningarna. Men vår sammantagna bedömning är att vi fortfarande måste hålla stängt för att inte bidra till en ökad smittspridning i vår kommun. Regeringen var tydlig i sin presskonferens igår. Vi måste hjälpas åt och ta ansvar tillsammans, säger Henrik Nilsson, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Det förlängda beslutet om anpassade verksamheter och stängda inomhusanläggningar gäller i första hand till och med den 11 april.

Publicerad: 19 mars 2021