Kalmar FF anordnar cykelmatch under helgen

Kalmar kommun har ett samarbete med bland annat Kalmar FF för att främja och uppmuntra invånare till att välja färdsätt som är miljösmarta.

Den 10 juni kommer Kalmar FF anordna en cykelmatch där syftet är att uppmuntra så många som möjligt att låta bilen stå hemma och i stället cykla till Guldfågeln arena.

År 2030 ska Kalmar kommun som geografiskt område vara helt klimatneutralt. Vi arbetar aktivt med att alla egna fordon och inköpta transporter ska vara fossilbränslefria. Samtidigt pågår ett arbete för att främja hållbara resval som syftar till att fler ska uppmuntras att ta cykeln, promenera eller åka kollektivt.

Som ett verktyg för att uppmuntra allt fler att välja ett hållbart färdsätt används appen BetterPoints i ett av Kalmar kommuns projekt som heter Hållbara resval. Genom att använda appen finns det möjlighet att samla poäng för sina hållbara resor och sedan ta del av erbjudanden hos olika partners eller donera poängen till välgörenhet.

Cykling i Kalmar ska vara enkelt och tryggt för alla vare sig du cyklar till jobb eller skola, är här som turist eller tar cykeln till en fritidsaktivitetet. Kommunen arbetar hela tiden för att göra det ännu bättre för dig. Vi bygger vidare på cykelvägar, snöröjer och sandar, sätter ut cykelpumpar och förbättrar belysningen.

Tack för att du cyklar!

Publicerad: 8 juni 2023