Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Kalmar

Från och med 10 november gäller skärpta allmänna råd i Kalmar kommun och Kalmar län.

Vill du bli mentor för nyanlända?

För att göra det lättare för nyanlända och andra migranter att bekanta sig med svensk kultur och vardag har Röda Korset och Kalmar kommun tillsammans startat en integrationsverksamhet som heter Mentor till Mentor.

Vad gör en mentor?

Ni träffas på fritiden och lär känna varandra. Som mentor bestämmer du hur mycket tid du kan eller vill avsätta för mentoruppdraget. Vad ni gör tillsammans baserar sig på era gemensamma intressen.

Du som vill bli mentor erbjuds möjlighet till socialt samhällsengagemang, erfarenhetsutbyte med andra kulturer, utbildning, handledning och nätverk.

Vem som kan bli mentor

Alla kan bli mentor. Familjer med eller utan barn, ensamboende, vuxna eller ett kompisgäng. Kort sagt alla som vill ta med en nyanländ person eller familj i sin vardag.

Så blir du mentor

Du kontaktar Röda Korset i Kalmar som vid valet av person eller familj bland annat utgår från gemensamma intressen. Röda Korset hjälper till att ordna första träffen. På träffen får ni tillfälle att byta kontaktuppgifter och eventuellt komma överens om nästa träff och planera fritt vad ni vill göra tillsammans.

Fler sidor inom invandring och integration

Nytt om corona

Här kan du ta del av Länsstyrelsen Kalmar läns nyhetsbrev om corona på olika språk

Arbete för nyanlända

Möjligheter för dig som nyanländ att komma in det svenska arbetslivet

Integra

Syftet med Integra är att utveckla integrationsarbetet i Kalmar kommun genom att erbjuda samordnade insatser

Integrationsnytt

Prenumerera på integrationsnytt

Samhällsorientering - SO - för dig som är ny i Sverige

Samhällsorientering – SO – för dig som är ny i Sverige.

SFI, Svenska för invandrare

Du som är invandrare och folkbokförd i Kalmar kommun har rätt till SFI-undervisning

Senast uppdaterad: 26 maj 2018
Publicerad: 20 april 2017