Eldningsförbud i Kalmar kommun

Från och med tisdag den 30 juni klockan 12, råder det eldningsförbud i hela Kalmar kommun. Förbudet gäller tills vidare.

Information till butiker som kan erbjuda hemsändning

För att underlätta för personer som är 70 år eller äldre har vi möjliggjort för företag att ansluta sig till en tillfällig hemsändningstjänst för mat- och hushållsvaror.

Vi upplever just nu ett extraordinärt tillstånd där vi alla måste hjälpas åt att förhindra smittspridning av Covid-19 viruset. Riskgruppen av människor som är 70 år eller äldre avråds av Folkhälsomyndigheten att besöka butiker.

Därför behöver vi din hjälp att leverera nödvändiga livsmedel hem till den här riskgruppen.

Så här fungerar hemsändning

• Tjänsten skall erbjudas tillfälligt under den period som krävs för att skydda riskgruppen som avses.
  • Tjänsten riktar sig till personer eller hushåll i Kalmar kommun som är 70 år eller äldre.
  • Hemsändningen ska vara kostnadsfri för hushållet. Kalmar kommun betalar 100 kr per hemsändning och vecka till anslutna butiker.

Praktisk information:

Anmäl din butik till hemsandning@kalmar.se

Vi behöver veta:

• butikens namn och bolagets namn
  • adress
  • organisationsnummer
  • kontaktperson (telefonnummer och e-postadress)
  • bankgiro eller kontonummer för att ta emot ersättningen. Ni kan själva välja om ni vill summera era leveranser veckovis eller månadsvis.

Vi behöver även veta hur du vill att hushållen kontaktar er och om ni vill att de kontaktar er en särskild dag eller tid, för att kunna lägga upp information om det på vår webb.

Så här går beställningen av varor till:

• Hushållet kontaktar er för att göra en beställning. De har fått information om att vara detaljerade och specifika i sin beställning för underlätta för er.
  • Beställningen ska vara på minst 200 kr.
  • Skriv upp namn, adress, ålder samt summan som hushållet handlar för.
  • Gör upp om hur hushållet betalar för varorna.
  • Meddela vilken dag ni har för avsikt att leverera och om möjligt en preliminär tid.

Ni har självklart möjlighet att samordna flera leveranser och styra flödet så det passar er verksamhet. Vill ni ta hjälp med själva utkörningen av lokala föreningar, volontärer, anhöriga med mera går det jättebra. Dock ska de som levererar inte själva tillhöra en riskgrupp.

Fler sidor inom hemsändning av mat och hushållsvaror

Publicerad: 24 mars 2020