Falska kommunarbetare knackar dörr

Bild

Vi har de senaste dagarna blivit uppmärksammade på att flera seniorer har fått besök av personer som påstår att de kommer från kommunen. Vi vill med anledning av detta påminna om att aldrig släppa in personer du inte känner till, eller har avtalat möte med i ditt hem.

När till exempel hemtjänstpersonal, sjukgymnaster eller hjälpmedelsutprovare kommer hem till dig har de alltid legitimation tydligt på sin jacka, och ska alltid ha stämt möte innan. Du kan dessutom känna igen personal från Kalmar kommuns omsorg genom våra arbetskläder.

Om du är osäker, släpp inte inte personen eller personerna som knackar på hos dig. Kontakta gärna kommunen för att dubbelkolla om det faktiskt är kommunpersonal som ska vara hos dig och polisanmäl misstänkta händelser.

Publicerad: 5 december 2017