Eldningsförbud i Kalmar kommun

Från och med klockan 12.00 torsdag 10 juni så råder det eldningsförbud i Kalmar kommun.

Ekologisk mat och mat med ursprung Sverige

Vi arbetar ständigt med att öka andelen livsmedel som är ekologiska och svenska.

Vi har ett långsiktigt mål i kommunen att 2022 ska 75 procent av våra livsmedel vara ekologiska eller ursprungsmärkta Sverige.

Ekologiska livsmedel som köps är till exempel köttbullar, pannkakor, ägg, krossade tomater, bananer, mjölk, fil, flera sorters pasta, mjöl, bönor, linser med mera. Flera av dessa livsmedel är dessutom svenska. Exempel på svenska produkter från närområdet är färskt kött, charkprodukter, potatis, kyckling, ägg. Fisken som serveras är ofta MSC-märkt. Vi väljer frukt och grönsaker efter säsong och ekologiskt så långt det är möjligt.

Fler sidor inom mat i äldreomsorgen

Om kostverksamheten

För dig som vill veta mer om kostverksamheten i Kalmar kommun.

Mat i vård- och omsorgsboende

För dig som vill veta mer om var maten tillagas och vad det är för matsedel de närmaste veckorna.

Matdistribution

För dig som vill veta mer om hur matdistributionen går till. Här kan du även hämta hem beställningsunderlag.

Rekrytering

Är du intresserad av att jobba inom kostverksamheten? Få mer information om hur du gör en intresseanmälan här.

Vår personal på kostverksamheten

Kontaktuppgifter till vår personal på kostverksamheten

Senast uppdaterad: 11 maj 2021
Publicerad: 5 december 2018