Varmt välkomna till Kalmars nya friluftsområde - Skärgårdsparken!

Bild

I Skärgårdsparken har vi utvecklat informationsinsatser, skyltning samt åtgärder som utvecklar ekosystemtjänster och tillgänglighet till naturen i närområdet. Parken ska kunna användas i utbildningssyfte och för skolutflykter. Så tipsa era lärare vart ni vill gå på er nästa skolutflykt.

För du har väl inte missat att Kalmar har en skärgård eller att vi under de senaste tre åren har utvecklat ett 200 fotbollsplaner stort område. I Skärgårdsparken ska olika intressen som vandring, cykling, ridning och fågelskådning kunna mötas.

Naturen i husets närområde har rustats och utvecklats för att främja biologisk mångfald och naturpedagogik. Området ska i större utsträckning bli lämplig att använda i utbildningssyfte och för skolutflykter. I utvecklingsprocessen har även tillgänglighet varit i fokus, att det ska vara möjligt att ta del av omgivningarna både till fots och på hjul. En slinga genom olika naturkaraktärer samt paviljonger och grillplatser kan nu nås med rullstol i omgivningarna nära Naturens hus.

Nu på lördag den 8 juni mellan klockan 11.00-15.00 är det invigning av parken med en mängd olika aktiviteter och föreningar. Ni kan läsa mer om allt som händer på invigningen här https://www.facebook.com/events/393650176973877 Länk till annan webbplats.

Och vill ni läsa mer om Skärgårdsparken i sin helhet och fördjupa er i mångfald, biologi och friluftsliv så kan ni göra det här https://kalmar.se/skargardsparken Länk till annan webbplats.

Varmt välkomna ut i naturen och Skärgårdsparken!

Publicerad: 5 juni 2024