• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Årets Nyårsglöd fyller stortorget med musik, nycirkus, teater, dans, konst och poesi

Årets Nyårsglöd fyller stortorget med musik, nycirkus, teater, dans, konst och poesi

Bild

För tredje året i rad förgylls Kalmar kommuns nyårsfirande med föreställningen Nyårsglöd. Evenemanget börjar nu ta form och väntas föra kalmarborna samman med hjälp av storslagna akter så som Robert Gustafsson, Ida Seve och Björn Elmgren.

Nyårsglöd har blivit en ny tradition i Kalmar och ersätter de tidigare nyårsfyrverkerierna vid Kalmar slott. Årets upplaga lovar en show med både traditionella och nyskapande inslag.

- Vi är stolta över att presentera Nyårsglöd, en unik och spännande nyårsupplevelse för hela Kalmar. Detta evenemang är också en del av vår kommande satsning att göra Kalmar till en attraktiv vinterdestination, där fler kan uppleva Kalmar året om, säger Annette Andersson, kommundirektör på Kalmar kommun.

- På Nyårsafton klockan 17.00 på Stortorget i Kalmar är vi redo att bjuda alla Kalmarbor och nyfikna på ett spännande nyårsfirande som överraskar vår publik, säger Jonas Svendsén, projektledare för evenemanget.

Överraskande nyårsfirande och gemenskap på Stortorget

Med inspiration från musikens många genrer, nycirkus, teater, dans, konst och poesi, kommer storslagna akter och lokala förmågor fylla firandet.

- Vi vill göra en föreställning där både lokala artister och publiken känner en gemenskap och samtidigt inspireras av överraskande akter vi inte sett tidigare, säger Joakim Engstrand, konstnärlig ledare för projektet.

Nyårsglöd kommer att lysas upp av framstående artister, inklusive Robert Gustafsson, Ida Seve, Björn Elmgren och många fler, för att garantera en underhållande och minnesvärd kväll för alla.

- Vi vill ge publiken en skön känsla av att vi tillsammans har det bra, vi tillsammans är bra här i Kalmar och har något storslaget på gång, tillägger Joakim Engstrand.

Samarbeten skapar förutsättningar för en minnesvärd kväll

För att möjliggöra Nyårsglöd samarbetar flertalet aktörer tillsammans; företag, föreningar och organisationer. En av de involverade är Calmar Stadshotell som ställer sina lokaler till förfogande.

- Vi är mycket glada att vi kan bidra till att det magnifika Stortorget lever upp och blir den unika samlingsplats som det bör vara, säger Mats Wolff, General Manager på Profil Hotels Calmar Stadshotell.

Evenemangsinformation

När: Nyårsaftons tidiga kväll, start klockan 17.00 och slut cirka 17.40
Var: På Stortorget i Kalmar
Inbjudan: Alla är välkomna och evenemanget är gratis

Publicerad: 19 december 2023