Kalmar Live

Anna Rydell, Karin Asmundsson och Martina Sundén.

Anna Rydell och Martina Sundén är programledare för Kalmar Live, reporter är Karin Asmundsson. Foto: Sara Jonasson, KalmarPosten

Välkommen att hänga med i våra direktsändningar från Kalmar teater!

Program

Måndag 1 juni

Musikern Bengt Eklund gästar vår scen och vår intervjuhörna. Måndagar går i hälsans tecken i Kalmar Live. Vi får en dikt från Byteatern. Ny veckotävling.

Tisdag 2 juni

Sångerskan och frilansmusikern Pernilla Ingvarsdotter är dagens gäst i Kalmar Live. Karin Asmundsson får besök i studion av Mattias Ask, förvaltningschef på omsorgsförvaltningen i Kalmar.

Onsdag 3 juni

Musik och samtal med dagens gäst Sarbast Hasan. Onsdagens tema är historia, Karin Asmundsson gör nya nedslag på historisk plats någonstans i Kalmar. Jörgen Astner berättas för oss om Kalmar teater.

Torsdag 4 juni

Konstnären Anabelí Díaz är vår gäst i samtal om sin konst och om sig själv. Karin Asmundsson har bland annat besökt Kalmar Happy Dance Club. Viktor Jerner ger serie- och filmtips inför helgen.

Fredag 5 juni

Musikern och sångaren Max Jeansson är veckans fredagsgäst. Ulrika Håkansson från livsstilsbutiken Movement Home kommer till oss och ger tips på hur vi ska inreda uteplatsen. Vi korar vinnaren i veckans tävling.

Vad gäller kring Kalmar Live?

Kalmar Live är en daglig webbsändning från Kalmar kommun under perioden april-juni 2020. Programinnehållet är en blandning av samhällsinformation, reportage och framträdanden från professionella lokala artister, författare, konstnärer och andra kulturföretagare i Kalmar kommun.

Gäster i program och inslag deltar utifrån den aktuella händelseutvecklingen eller de teman som varje program har, exempelvis hälsa och historia. Dessa personer ställer upp frivilligt och utan ersättning. De som omfattas av den ersättning som Kalmar kommun betalar ut är programledare, produktionspersonal samt de kulturföretagare som medverkar. Man ska alltså ha ett registrerat företag med bas i Kalmar kommun. Ersättningen syftar nämligen till att skapa sysselsättning för de lokala kulturföretagare som blivit helt utan uppdrag på grund av den rådande situationen. Varje kulturföretagare som gästar vår scen har rätt att fakturera Kalmar kommun 5000kr per person och tillfälle. Ett programtillfälle får max omfatta tre personer.

Föreningar kan söka andra stöd för kostnadsökningar eller inkomstbortfall till följd av covid-19. Är ni registrerade som förening hos kultur- och fritidsförvaltningen så ska ni ha fått ut en enkät där ni kan berätta om er situation.