Kalmar - en kommun tillgänglig för alla

Alla kommuninvånare, oavsett funktionsnedsättning, ska ha samma möjlighet att delta i samhällslivet. Publika lokaler och allmänna platser ska göras mer tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga. Det är ett krav som ställs i bestämmelserna om enkelt avhjälpta hinder.

Enkelt avhjälpta hinder

Det är viktigt att göra vår miljö tillgänglig för alla invånare i kommunen utifrån deras behov

Free wheel

För dig som är rullstolsburen och turist i Kalmar finns Free Wheel att låna så att du lättare ska kunna ta dig fram