Förskolan Trollet

För personalen på förskolan Trollet är det viktigt att skapa en positiv framtidstro hos barnen och ett motto är ”alla kan göra någonting för att skapa en hållbar framtid för alla”.

För sitt arbete med inriktningen Hållbar framtid har de fått den nationella miljöutmärkelsen Grön flagg.

– Vår slutsats är att barnen har fått inspiration från vår plats på gården. Att saker som man kan skapa med och kring inte alltid behöver kosta något, att våra ögon och även barnens har vidgats för vad som finns i vår natur, säger Marina Sjögren, förskollärare.

I sitt pedagogiska arbete lånar de material från naturen och vår jord och undersöker dessa med kropp, tankar och sinnen. De möter materialet genom allt från Mandala och detaljstudier av materialet med lupp och förstoringsglas till att undersöka lukt, struktur och form. De bygger och skapar med materialen.

Det här är viktigt, vi måste jobba med de här frågorna. Alla måste det, men på ett bra sätt utan att förmedla skuld eller dåligt samvete. Att det ska bli en del av livet och vår vardag, att barnen kan påverka sina föräldrar genom sitt sätt att vara i det som de har med sig från sin förskola.

Fler sidor inom ett grönare kalmar

Kalmarhem satsar på laddstolpar

Laddstolpar i stadsdelar och ytterområden

Kalmarsundsskolan

Serviceförvaltningen sänker energianvändningen

Lokalvården cyklar

Kannika cyklar i tjänsten

Publicerad: 9 april 2019