Studentpool ger dubbel nytta på Länsförsäkringar

Tre studenter från studentpoolen står bredvid varandra och ler

Foto och text: Sara Jonasson

Sandra Gylling är från Borås och läser Ekonomi med inriktning redovisning och ekonomistyrning. Pontus Mattsson är från Stockholm och har läst Ekonomi med inriktning marknadsföring och Anna Nilsson från Malmö läser Internationella affärer.

På Länsförsäkringar i Kalmar län arbetar 200 medarbetare på kontoren i Västervik, Vimmerby, Oskarshamn, Kalmar, Nybro, Emmaboda och Borgholm. Ett tiotal av dessa ingår i den studentpool som går under namnet ”Länsen”. Studenterna här fungerar som en extra resurs då de arbetar kvällstid med att hjälpa kunder med försäkringsfrågor, eller hoppar in när ordinarie personal är på semester eller blir hastigt sjuka.

– Studenterna är en stor hjälp för oss samtidigt som vi finns och stöttar upp för dem och även blir en möjlig arbetsgivare, berättar Anna Nilhorn, försäljningschef på avdelning Länsen.

Erik Florå är en av de som tidigare ingick i Studentpoolen och nu är fast anställd som försäkringsrådgivare för privatpersoner. Han fick jobb på Studentpoolen när han tog chansen att delta i en speedintervju på den årliga Studentmässan.

Tre av de tio som ingick i Studentpoolen 2018 var Anna Nilsson från Malmö, Pontus Mattson från Stockholm och Sandra Gylling från Borås. De har läst olika utbildningar men lärt känna varandra via Studentpoolen.

– Det ger en jättenyttig erfarenhet med mycket kundrelationer. Ingen dag är den andra lik och man möter hela tiden nya utmaningar, säger Sandra Gylling.

Pontus berättar att han valde att flytta till Kalmar för staden, studierna och möjligheten att flytta hemifrån.

– Kalmar är lugnare, trevligare, mindre och tystare än Stockholm, tycker han.
Även Sandra som kommer från Borås trivs mycket bra.

– Man känner sig så välkommen i Kalmar, det är väldigt lätt att finna nya vänner här.

De tre var överens om att de kan tänka sig att stanna i Kalmar efter studierna, om jobbmöjligheterna är de rätta.

– Kommer det fler stora arbetsgivare hit kommer det att locka ännu fler att stanna kvar. Det märks att Kalmar ständigt förbättras för att vi ska trivas och ha större karriärmöjligheter, säger Sandra Gylling.

Senast uppdaterad: 1 mars 2022
Publicerad: 10 januari 2019