Kalmar kommun är drabbad av omfattande störningar i delar av IT-miljön

Vi uppdaterar informationen löpande.

Sara Westerberg flyttade från Fårösund på Gotland för att läsa Music & Event Management på Linnéuniversitetet i Kalmar. Här träffade hon sambon som också han var inflyttad till staden.

Sex år efter sin examen bor hon kvar i Kalmar och arbetar som konsult åt Talentcoach och är projektledare för musiktävlingen Imagine samtidigt som hon är engagerad i några av stadens evenemang.

Efter att ha arbetat inom handel och hotell ville Sara Westerberg börja plugga och sökte utbildningar utanför Gotland.

– En stor anledning till att jag valde just Music & Event Management programmet var att de även erbjöd utlandsstudier då jag innan jag sökte skola var intresserad av att jobba som aupair i USA. Och under höstterminen i trean kom jag iväg till Oneonta i New York state under en termin, vilket var en av de absolut bästa upplevelserna under min studietid. Jag lärde mig så mycket om mig själv samt språket som jag har stor nytta av idag.

Utbildningens första ett och ett halvt år ges i Hultsfred och fokuserar på allt från branschkunskap, musikjuridik till musikkulturstudier och studenterna får tillfälle att vara med och arrangera festivaler och andra musikarrangemang.

– Jag förstod nog inte först att det var i Hultsfred som jag skulle läsa, men det var en rolig överraskning. Hultsfred blev en tid som gjorde oss väldigt sammansvetsade som klass.

Den andra halvan av utbildningen ges i Kalmar där studenterna läser fördjupningskurser inom företagsekonomi och avslutas med utlandsstudier eller branschrelevant praktik. Med musik och event tillsammans med företagsekonomi står de sedan stadigt inför vad branschen efterfrågar.

Idag driver Sara egen firma inom projektledning och management samt är bland annat konsult åt Talentcoach, en elitsatsning på artister i Kalmar län.

– Min känsla är att jag genom utbildningen fick många bra ingångar och lyckades skapa ett nätverk som jag fortfarande har stor glädje av och ett bra utbyte med. Sammanhållningen var stark både bland eleverna och mellan studenter, lärare och föreläsare, berättar Sara.

Även om storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö är mer kända för sina jobbmöjligheter i branschen, har Sara stannat kvar i Kalmar.

– Med dagens teknik ploppar det upp fler och fler företag även i mindre städer och det tycker jag öppnar upp även för Kalmar.

Det bästa med Kalmar tycker du?

– Närheten till havet och att det är som en storstad fast ändå en liten stad. Det är mer familjärt och känns som att man känner fler människor här. Jag tycker att jag har fått en bra känsla här.

Har du något smultronställe i Kalmar?

– Just nu hänger vi jättemycket på Skälby med vår ettåring. Där finns natur, djur och lekplats där alla är välkomna.

Senast uppdaterad: 1 mars 2022
Publicerad: 29 juli 2020