Kalmar kommun är drabbad av omfattande störningar i delar av IT-miljön

Vi uppdaterar informationen löpande.

Made in Kalmar

Man står framför Ölandsbron med solsken i ansiktet iklädd kostym med ett par solglasögon hängandes i skjortkragen

Foto och text: Sara Jonasson

Olle Sandberg är från Kalmar. Han tog examen 2018 från Ekonomprogrammet, inriktning redovisning/ekonomi­styrning. Idag är han delägare i e-handelsföretaget Corlin Eyewear.

När Olle och hans klasskompis Tobias Göransson hade ett år kvar på utbildningen i Ekonomi, tog de steget att gemensamt starta e-handelsbolaget Corlin Eyewear. Med sina tidlösa och minimalistiska glasögon har de etablerat företaget i Sverige och har sikte på Europa och Australien.

– Vi har lanserat oss i Australien. Det är väldigt stora skillnader mot vår svenska marknad, framför allt är logistiken svårare, men även frågor som att vi vill ha lokal valuta på vår hemsida, liksom att ta reda på vilka influencers vi vill och bör samarbeta med, berättar Olle.

Olle är uppvuxen i Kalmar och valde att läsa i sin hemstad efter några år utomlands.

– Jag var i Stavanger och arbetade på ett lager där, det var en bra erfarenhet. Men när jag började längta hem valde jag att söka utbildningen till redovisningsekonom. Jag har alltid varit intresserad av företagande och ekonomi kändes som en vettig utbildning.

Olle beskriver Kalmar som en liten och mysig stad med nära till allt och han ser många fördelar med att starta företag i Kalmar.

– Kalmar lägger mycket arbete på att hjälpa nyföretagare. Att vi är kvar i Kalmar är till stor del tack vare Kalmar Science Park som har en riktigt bra inkubatorverksamhet, all cred till dem, där finns väldigt mycket hjälp att få, förklarar Olle som tidigare i höst bland annat reste till Kina för att besöka leverantörer.

– Det var fantastiskt, surrealistiskt, otroligt häftigt och fartfyllt. Där hade jag kunnat tänka mig att bo under någon period, säger Olle.

Senast uppdaterad: 1 mars 2022
Publicerad: 10 januari 2019