Beatrice upptäckte Kalmar i Nairobi

Beatrice Waleghwa

Foto: Pierre Eklund

Linnéuniversitetet har mer än 1 600 internationella studenter från hela världen. Beatrice Waleghwa från tremiljonerstaden Nairobi i Kenya upptäckte Kalmar av en slump när hon letade efter Mastersprogram i Tourism and Sustainability.

Första bilden hon såg och samtidigt imponerades av föreställde Kalmars gamla vattentorn på Kvarnholmen. Hon valde att studera Tourism and Sustainability och genomförde samtidigt ett internship på Best Western Plus Kalmarsund Hotell – ett stenkast från tornet som väckte hennes nyfikenhet om Kalmar.

– Kalmar är en mysig och perfekt stad för studier, och Kalmarborna är väldigt välkomnande. Sen är vädret i Kalmar bättre än på många andra platser i Sverige, vilket är ett stort plus, säger Beatrice.

Efter fyra års studier på turistutbildningen vid University of Nairobi kändes det naturligt att flytta till Kalmar för att läsa Mastersprogrammet Tourism and Sustainability vid Linnéuniversitetet.

– Mina föräldrar dog när jag var ung, men genom Voi-projektet fick jag hjälp att studera i Kenya och göra en kortare praktik i Ulricehamn. Här väcktes mitt intresse för hållbarhet som är en av våra viktigaste framtidsfrågor. Masterprogrammet Tourism and Sustainability har ett bra rykte ute i världen, menar Beatrice.

Samtidigt som Beatrice studerade vid Linnéuniversitetet läste hon SFI och genomförde ett internship på Best Western Plus Kalmarsund Hotell eftersom de är miljömärkta av Green Key.

– I två månader fick jag arbeta med det mesta i hotellverksamheten och bredda min kunskap. I framtiden vill jag jobba på hotell eller som konsult med hållbarhet i fokus, men samtidigt är jag öppen för det mesta. Det viktigaste är att leva ett liv där jag är lycklig och stolt över det jag åstadkommer, säger Beatrice Waleghwa.

Publicerad: 10 april 2024