”En bra cykelstad utan mycket trafik”

Student sitter på en cykel och skriver

Foto och text: Sara Jonasson

Anton Lindskog bor i Kalmar och läser Journalistik- och medieproduktion på Linnéuniversitetet.

Anton Lindskog är Kalmarkillen som efter flera år runt om i Sverige och även Köpenhamn, har flyttat tillbaka för att studera till journalist.

– Jag har ett stort kulturintresse och det är vänner och familj som har peppat mig och sagt att jag borde läsa till journalist eftersom jag är intresserad av så mycket.

Anton växte upp i Kalmar och läste estetiskt program med musiktillägg på gymnasiet. Idag beskriver han sitt kulturintresse som mångfacetterat inom allt från musik, teater, dans, bild och film.

– Jag gör en del egen musik också. Den är lite experimentell och svår att klassa in i någon genre, men man kanske kan säga att den är en modern form av singer songwriter. Det går inte att ringa in min genre egentligen, jag kan skriva hiphop ena dagen och inspireras av folkmusik en annan dag.

Anton kom närmast från Linköping, där han arbetade, innan han började sin utbildning på Journalistik- och medieproduktion.

– Innan dess har jag bott i Malmö, Stockholm, Göteborg, Linköping, Uppsala och några säsonger i fjällen, Ramundberget, berättar han.

Själv var han först inne på att läsa psykologi men när hans omgivning peppade honom att läsa till journalist så bestämde han sig för att söka sig till hemstaden.

– Jag skulle nog inte kalla mig för en hemvändare, jag kommer nog att fortsätta flytta runt efter utbildningen, tror Anton.

– Det är främst utbildningen som lockat hem mig. Jag är intresserad av så pass många saker att jag tror att jag genom att jobba journalistiskt kommer att kunna återspegla och berätta om allt möjligt på ett passionerat sätt, beskriver han.

Anton tycker att det är härligt och mysigt att bo i Kalmar.

– Jag cyklar vart jag än ska och det är en bra cykelstad sett till sin storlek. Visst, asfalten kan behöva en putsning och ibland tar en cykelväg slut lite väl plötsligt, men annars är det bra. Det skönaste är att det inte är så mycket trafik!

Senast uppdaterad: 1 mars 2022
Publicerad: 28 november 2018