Vinnaren av Kalmar kommuns arkitektur- och stadsbyggnadspris 2021 är utsedd!

Pristagarna vid utdelningen av priset. Från vänster: Maria Houmann, Peter Akinder, Christian Johannesson, Filip Smiding, Inge Melander, Per Magnusson, Cecilia Ivarsson och Anna Holmström.

Pristagarna vid utdelningen av priset. Från vänster: Maria Houmann, Peter Akinder, Christian Johannesson, Filip Smiding, Inge Melander, Per Magnusson, Cecilia Ivarsson och Anna Holmström. Foto: Jan Magnusson

Vid samhällsbyggnadsnämndens sammanträde 16 juni utsågs vinnaren av 2021 års arkitektur- och stadsbyggnadspris.

Vinnaren är det nya psykiatrisjukhuset i Kalmar. Priset delades ut av samhällsbyggnadsnämndens och planutskottets ordförande Peter Akinder (S) och stadsarkitekt Maria Houmann vid en ceremoni på stadshusgården.

Byggherre

Region Kalmar Län

Arkitekt

Krook & Tjäder

Entreprenör

Peab

Motiveringen lyder

Med utgångspunkt i verksamhetens behov och platsens förutsättningar har nya psykiatrin fått en gestaltning som i del och i sin helhet fått en detaljering som kommunicerar omsorg om de människor som ska besöka och arbeta i byggnaden. Arkitekturen har en god avvägning mellan en kombination av funktion, hållbarhet och väl avvägd gestaltning. Projektet ger goda sinnesupplevelser som i uttryck och genomförande bidrar till en hållbar livsmiljö.

På plats för att ta emot priset fanns:

Regionen : Cecilia Ivarsson och Anna Holmström
PEAB: Per Magnusson, Inge Melander
Krook &Tjäder: Christian Johannesson, Filip Smiding

Stort grattis till vinnarna!

Bildspel på nya psykiatrin nedan. Foto: Felix Gerlach.

Senast uppdaterad: 13 juli 2022
Publicerad: 16 juni 2022