Den gröna framtiden rullar in i Kalmar

På lördag 25 september bjuder Kalmar kommun tillsammans med bland annat Miljöfordon Sverige och lokala bilhandlare in till en bilmässa med plats enbart för elbilar, laddhybrider och biogasfordon.

Mässan blir den första i sitt slag i Sverige när drygt 80 olika modeller av miljöbilar visas upp på Elevatorkajen i Kalmar.

– Det känns fantastiskt att se det intresse som bilhandlarna visar för att samverka i att stärka människors möjlighet att göra ett miljöklokt val i fordonsaffären, menar Jonas Lööf verksamhetsledare på Miljöfordon Sverige.

Redan för drygt två år sedan, i samband med Kalmarsundsveckan 2019, bjöd kommunstyrelsens ordförande i Kalmar kommun, Johan Persson (S), in till samarbete för att öka andelen fordon med förnybart drivmedel. Gensvaret från lokala bilhandlare har varit stort.

– Idén om en miljöbilsmässa dök upp tidigt men det är först nu när pandemin börjar släppa som den kan genomföras. Vi hoppas att Kalmarborna tar chansen att provköra när så många bra miljöalternativ finns serverade på samma ställe, säger Elvira Laneborg miljöutvecklare.

Inom nybilsförsäljningen i Kalmar kommun är nu vartannat fordon förnybart, det vill säga det kan köras på förnybart drivmedel. Detta är högre än rikssnittet.

– Världen har forskat, utvecklat och investerat i teknik under en lång tid och nu har vi nått en punkt när vi ser att intresset börjar väga över för att välja förnybart. Men det gäller att hålla i och det kommer också medborgarna att ställa krav på, säger Johan Persson.

Tid

25 september klockan 10.00

Plats:

Elevatorkajen i Kalmar

Publicerad: 23 september 2021