​Rockneby har fått en ny lekplats och ett nytt utegym

Nu är den nya upprustade lekplatsen och utegymmet utanför allaktivitetshuset i Rockneby färdig.

–Tanken är att den ska komplettera allaktivitetshusets inomhusaktiviteter med möjlighet till utomhuslek och träning, säger Edyta Krawus, landskapsarkitekt på Kalmar kommun.

Lekplatsen har till exempel fått en ny kompisgunga, en karusell och en fjädergunga i form av en bil. Den har även kompletterats med olika typer av sittplatser, som boxar och soffor. Här finns nu också belysning. I området har dessutom bärbuskar och fruktträd planterats.

– Vi försöker även tänka på hållbarheten när vi bygger genom att återanvända sådant som redan finns. Här har vi till exempel satt upp ett volträcke som fanns på en av de lekplatser som nu lagts ner, berättar Edyta.

Utegymmet, som riktar sig till den som vill träna, har en gummiyta för att göra den tillgänglig för många. Här finns träningsredskap och barstolar för den som vill ta en paus under träningspasset. Det finns även en megafon där mobilen kan placeras för att förstärka ljudet om en vill lyssna på musik under träningen.

– Det här är den första av tre nya lek- och aktivitetsplatser vi bygger på olika ställen i Rockneby. Nu har vi precis börjat med en hinderbana med grillplats som ska bli klar 2021 och 2022 bygger vi en helt ny lekpark med djungeltema, avslutar Edyta.

Publicerad: 12 januari 2021