Avspärrning av gator för att inspektera gasminibussar. Höga smällar kan förekomma.

Nytt ljus på Grimskär

Bild

I Kalmar kommun jobbar vi med belysning för att skapa större trygghet men också för att synliggöra vissa platser lite extra. Nu är det dags för Grimskär att framträda i ett nytt ljus.

– Att belysa några av våra vackra och intressanta platser är ett sätt att framhäva Kalmars unika historiska värden även under den mörka årstiden, säger Björn Strimfors, stadsträdgårdsmästare på Kalmar kommun.

Belysningen kommer att göra att Grimskär syns väl bland annat från den nya Tjärhovspromenaden som snart står klar.

– Grimskär är en otroligt spännande plats som vi nu lyfter lite extra genom att göra den synlig på ett nytt sätt i stadsbilden. Belysningen är en del i vår satsning på att utveckla området kring Tjärhovspromenaden och den nya gästhamnen som byggs vid Lycksalighetens ö, säger Åke Andersson, VD på Destination Kalmar.

Installationen av belysning görs efter dialog med Statens fastighetsverk som förvaltar Grimskär. Den belysning som nu tänds är tillfällig och kommer att vara tänd fram till slutet av januari. Därefter är planen att en permanent ljussättning ska installeras, som kan lysa under dygnets mörka timmar året runt. Förhoppningsvis kan den vara klar till sommaren.

Publicerad: 15 december 2020