Avspärrning av gator för att inspektera gasminibussar. Höga smällar kan förekomma.

Dags för julpynt!

Julbelysning på Larmtorget.

I år blir julen kanske lite annorlunda för många av oss. Därför vill vi satsa lite extra på att skapa mysig julstämning i utemiljön runt om i kommunen.

- Vi har lite stjärntema i år faktiskt. Det blir stjärnhimlar, stjärnor och klot på flera platser i kommunen, berättar Björn Strimfors, stadsträdgårdsmästare på Kalmar kommun.

Dessutom kommer en fyra meter hög tomte i Jenny Nyström-stil att placeras ovanför Västerport, där det blir tomteverkstadskänsla.

- Det kommer att bli en spännande plats att besöka som nog kan kittla fantasin lite, inte minst hos våra minsta kommuninvånare, säger Björn.

Övriga julsatsningar att se fram emot är:

  • ny julbelysning på Kaggensgatan
  • julgranar på Norra Långgatan
  • julbelysning på Ängöleden och vid rondellen till Varvsholmen
  • julbelysning i Snurrom.

Naturligtvis blir det precis som vanligt julgranar på Stortorget och Larmtorget också.

- Jakten på julgran började redan i oktober och det är alltid en utmaning att hitta de perfekta granarna. Men till slut lyckades vi, säger Jacob Runesson, arbetsledare på serviceförvaltningen och ansvarig för julgranarna.

Julpyntandet av kommunen är en stor arbetsinsats som pågår under lång tid och involverar ett stort antal kommunmedarbetare.

- Vi har hängt julbelysning sedan början av november. Det är ungefär 450-500 ljusenheter av olika storlek som ska upp. Men det är värt allt arbete för alla brukar bli så glada, säger Pelle Hallström, arbetsledare på serviceförvaltningen.

Julbelysningen tänds inför julskyltningen, i slutet av november.

Publicerad: 18 november 2020