Avspärrning av gator för att inspektera gasminibussar. Höga smällar kan förekomma.

Ny lekpark i Lindsdal

Norra storlekparken i Lindsdal

Nu står Lindsdals norra storlekpark äntligen klar.

Lekparken som rustats upp och byggts om ligger vid Vagnmakarvägen i Norra Lindsdal. Här hittar du nu bland annat klätterställningar, balansbana, cykelkarusell, gungor och rutschkana. Dessutom finns det grillplats och sittplatser med bord för den som vill ta med något att äta och umgås här. Intill lekplatsen finns även en större gräsplan att exempelvis spela fotboll på. Vid lekparken finns det belysning så att det går bra att leka här även under årets mörkare tid.

– Vi har under flera år sett över lekplatserna i kommunen. En del mindre och gamla lekplatser har tagits bort och vi har istället satsat på större lekparker som även fungerar som mötesplatser och passar många, berättar Edyta Krawus, landskapsarkitekt på Kalmar kommun.

Arbetet med lekplatser, aktivitetsparker och lekparker fortsätter och på tur står bland annat tre nya mötesplatser med varierande aktiviteter för alla i Rockneby som ska byggas under de närmsta åren. Tidigare har lek- och aktivitetsparker även byggts i bland annat Smedby, Påryd, Berga och Norrliden.

Publicerad: 25 juni 2020