En magisk upplevelse när Expedition Framtiden möttes i Påryd

Under fyra fantastiska dagar samlades barn, unga och vuxna på hembygdsgården i Påryd för att skapa och umgås. Första dagen byggdes modeller, inspirerade av temat “min drömframtid”.

En imponerande port valdes ut och konstruerades i stor skala. Den sista dagen avslutades med att alla fick gå genom porten, önska sig något för framtiden och känna den magiska stunden.

Projektet är ett samarbete mellan Kalmar kommun och Linnéuniversitetet. Konstnärerna Kakan Hermansson och Ruben Wätte tolkade forskningsfältet “framtidens kulturarv” och förvandlade det till inspirerande workshops för både barn och vuxna.

- Vi ordnade gratis bussar mellan Norrliden, Oxhagen och Påryd, vilket ledde till fina möten över generations- och språkgränser. Att ta en klassisk kulturhistorisk plats i besittning och skapa ett helt nytt kulturhistoriskt lager för framtiden var en oerhört värdefull upplevelse, säger Sanna Sjöö, kulturutvecklare på Kalmar kommun.

Allt dokumenterades av Linnéuniversitetet och kommer att skickas som ett bidrag till konferensen “Folk och kultur”, där det exemplifierar mötet mellan forskning och konst.

Det här var första tillfället av fyra för Expedition Framtiden. Vi ser fram emot att ses på familjefesten i Norrliden nu på lördag den 29:e juni! Även i Stadsparken under Stadsfesten kommer en expedition att hållas. Sista chansen blir under höstlovet. Läs mer under våra evenemang.

Publicerad: 24 juni 2024