Vassmolösas medborgarbudget tar form: Invånarnas idéer i fokus

Bild

Vårens medborgarbudget i Vassmolösa har startat. En pott på 230 000 kronor väntar på att fördelas mellan invånarnas egna idéer. Du som bor i Vassmolösa med omnejd kan skicka in din idé redan idag.

Igår samlades ett 20-tal lokalbor, förtroendevalda och kommunens tjänstemän för ett idémöte på KV Borg i Vassmolösa. Mötet var en del av processen där invånarna själva får vara med och påverka hur budgeten ska fördelas.

Nästa steg i processen är att kommunen väljer ut ett antal idéer som invånarna sedan får rösta på. Det vinnande bidraget kommer att utses i höst.

Medborgarbudget har sitt ursprung i Porto Alegre, en kommun i Brasilien som började med medborgarbudget 1989. Sedan dess har medborgarbudget spridits över världen och finns nu i alla världsdelar. Medborgarbudget är en demokratisk process. Syftet är att involvera medborgarna i hur kommunala resurser ska prioriteras.

Har du en idé som du tror kan gynna Vassmolösa?

Då kan du skicka in ditt bidrag via ett digitalt formulär fram till den 15 maj. Så passa på att göra din röst hörd och bidra till Vassmolösas framtid. Du hittar formuläret via:

kalmar.se/medborgarbudget

Publicerad: 27 mars 2024