Lekfull inspirationsdag för kostens medarbetare

Maträtter och sallader som lagats under en inspirationsdag för kostens medarbetare.

Inspirationsdagar arrangeras regelbundet som ett sätt att under inspirerande former erbjuda kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte för medarbetare i kommunens kök.

I mitten av mars var det dags för ännu en inspirationsdag, den här gången med fokus på råvaror i säsong.

– Att jobba med råvaror i säsong är smart både ekonomiskt och för miljön. Idag har vi utmanat oss själva att tänka nytt och jobba med de råvaror som är i säsong under olika årstider, säger Carl Rigbäck, kock och den som planerat inspirationsdagen.

Under dagen deltog två grupper med medarbetare från kostens verksamheter. Tillsammans jobbade de i lag utifrån korgar med säsongsgrönsaker och en huvudkomponent. Målet var att göra en huvudrätt med kompletterande rätter till salladsbordet.

Alla fick sedan presentera sina rätter, berätta om tankarna bakom och provsmaka varandras skapelser. Även om deltagarna jobbade i lag så utsågs ingen vinnare.

– Poängen är att få ny inspiration och dela idéer och erfarenheter med kollegor på andra enheter. Sen tror jag att de flesta tycker att det är ganska kul också. Och vinnarna, det är ju våra matgäster, säger Carl.

Inspirationsdagarna har varit ett lyckat koncept och i framtiden siktar vi på nya dagar laddade med engagerade kollegor som tillsammans gör Kalmar kommun ännu bättre.

Mat och sallader som lagats under inspirationsdag för kostens medarbetare.
Publicerad: 19 mars 2024