• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Kalmar kommun tilldelar Kalmar City två miljoner kronor för stadskärnans utveckling

Kalmar kommun tilldelar Kalmar City två miljoner kronor för stadskärnans utveckling

Bild

Ett engångsbidrag på två miljoner kronor kommer tilldelas från Kalmar kommun till Kalmar City Samverkan AB. Det beslutades idag under kommunstyrelsens arbetsutskott. Bidraget ska stödja stadskärnans tillväxt och utveckling.

Kalmar City fokuserar på platsutveckling, etablering och kommunikation för att utveckla Kalmars stadskärna. För att förstärka arbetet genomgår nu verksamheten en omorganisering och avtalsomförhandling.

- Vi ser fram emot att göra Kalmar ännu mer attraktivt. Beslutet öppnar dörrar för positiva förändringar, Anders Stensson, Styrelseordförande i Kalmar City.

Bidraget kommer användas för rekrytering och kostnader det första året, samt för att etablera en långsiktig strategi för Kalmars stadskärnas varumärke.

- Beslutet markerar en viktig milstolpe för stadskärnans framtid. Samarbete och strategiskt tänkande skapar en stadskärna att vara stolta över, Annette Andersson, Kommundirektör Kalmar kommun.

- Kvarnholmen spelar en viktig roll för Kalmar som upplevelsestad. Beslutet om engångsbidraget är en viktig del i helheten för Kalmar som en attraktiv destination, Eric Ciardi, ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Senast uppdaterad: 28 december 2023
Publicerad: 19 december 2023