Per Ekman blir tillväxtchef i Kalmar kommun

Kalmar kommun välkomnar Per Ekman till den nya tjänsten som tillväxtchef. Efter en framgångsrik karriär som VD och utvecklingskonsult har Per Ekman nu valt att ta sig an en ny utmaning och engagera sig i Kalmars fortsatta tillväxt.

- Vi är mycket glada över att välkomna Per Ekman som vår tillväxtchef. Han har en imponerande erfarenhet och en stark passion för Kalmar och dess utveckling. Hans kompetens inom näringslivsutveckling och hans förmåga att samarbeta kommer att vara en tillgång för vårt arbete med att främja hållbar tillväxt och attraktivitet i vår kommun, säger Annette Andersson, kommundirektör.

Per Ekman har en gedigen erfarenhet av att arbeta med platsutveckling och strategiskt näringslivsarbete över hela Sverige och grannländerna. Som grundare och vd på Tendensor, ett företag specialiserat på platsers utveckling och attraktivitet, har Per drivit förändring och innovation. Han har lett många framgångsrika projekt där aktörer från näringsliv, civilsamhälle, akademi och offentliga institutioner har samarbetat för att skapa hållbar tillväxt och attraktivitet.

- Efter 20 år som konsult och processledare för platsutveckling känner jag mig privilegierad att få ta rollen som tillväxtchef i Kalmar kommun. Jag ser fram emot att sätta mig in i organisationen och lära känna medarbetarna för att sedan ta en strategisk riktning framåt. Mitt mål är att bidra till Kalmars samlade utveckling, stärka näringslivet och vara en katalysator för att främja tillväxten, säger Per Ekman.

Per Ekman tillträder sin roll i januari 2024.

Publicerad: 5 oktober 2023