Rekryteringen av ny kommunikationschef är klar

Nico Werge blir ny kommunikationschef på Kalmar kommun och ersätter Christina Bringfors-Dahlgren som går vidare till en annan tjänst inom kommunen.

Idag driver han ett eget företag med fokus på kris- och förändringskommunikation och har dessförinnan varit kommunikations- och näringslivschef på Sundbybergs kommun.

- Jag ser fram emot att träffa mina nya kollegor i kommunens olika verksamheter och att tillsammans och fortsätta att utveckla kommunikationsarbetet. Jag ser också fram emot att slå ner mina bopålar i en helt ny miljö, att lära känna kommunen och regionen, upptäcka nytt och vidga mina horisonter på ett personligt plan. Det jag har sett hittills, både de människor jag har mött och de omgivningar jag har hunnit besöka, lovar väldigt gott, säger Nico Werge.

Rekryteringsgrupperna som representerade kommunledningen, HR och kommunikationsenheten var eniga i beslutet om att ge uppdraget till Nico. Han börjar den 4 september.

- Med sin gedigna kompetens och relationsbyggande förhållningssätt är jag övertygad om att Nico kommer att bidra med många nya idéer i hur vi tillsammans kan göra Kalmar ännu bättre. Kommunikation är ett föränderligt område som vi alltid behöver utvecklas inom och då känns det tryggt att Nico kommer in med både driv och ödmjukhet, säger Annette Andersson.

Publicerad: 4 augusti 2023