291 ungdomar har sökt jobb

Bild

Under sommaren skiner solen och i solen kommer över 200 ungdomar från Kalmar att skina. Det ungdomarna har gemensamt är att de valt att jobba inom kommunens Prova På Praktik.

Ungdomarna går gymnasiet och genom Prova På Praktik får de chansen att ta första klivet ut i arbetslivet. I år har 291 ungdomar skickat in en ansökan om Prova På Praktik, det är fler än år 2022 när 240 ansökningar kom in.

- Alla ungdomar har fått erbjudande om praktikplats inom olika områden, bland annat inom parken, äldreomsorgen, kyrkan och golfbanan, säger David Turesson, handläggare på arbetsmarknadsenheten.

Under praktiken jobbar de fyra timmar per dag, måndag till fredag under tre veckors tid. Efter praktiken får ungdomarna som en ersättning som motsvarar tre studiebidrag.

- Det är alltid ett visst bortfall för ett antal ungdomar tackar alltid nej till erbjudandet, ofta på grund av att de fått sommarjobb någon annanstans. Men över 200 ungdomar kommer jobba hos oss i sommar och det känns väldigt positivt, vi har dem att tacka för mycket – speciellt under sommarmånaderna, säger Felicia Valentinsson, handläggare på arbetsmarknadsenheten.

Läs mer om Prova på Praktik

Publicerad: 16 juni 2023