Hit kan du höra av dig om du känner oro efter dagens händelse vid Långviken

Under lördagen larmades polisen till Långviken, Stensö, efter att en mörkklädd och maskerad man synts till med ett vapenliknande föremål i handen. Bland de som befann sig i området fanns elever från Stagneliusskolan, vars studentkår hade ordnat ett arrangemang under dagen.

Cykelfärjan Dessi åker över Kalmarsund tre år till!

Nyhetsbild - Cykelfärjan Dessi på väg mellan Kalmar och Färjestaden

Fr.v: Fredrik Wermelin mark- och exploateringschef Mörbylånga, Fredrik Robertte Ressel Rederi AB, Matilda Wärenfalk kommunstyrelsens ordförande Mörbylånga, Johan Persson kommunstyrelsens ordförande Kalmar, Thomas Davidsson näringslivschef Kalmar

Nu är det klart att avtalet för cykelfärjan Dessi förlängs och gäller till och med 2025.

- Det är ett glädjande besked och många invånare, besökare och turister på båda sidor om Kalmarsund har uppskattat att det finns ett café ombord och möjligheten att tura som uppkom under säsongen 2022, säger Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande i Mörbylånga.

- Cykelfärjan Dessi är populär, det visar bara siffrorna under säsongen 2022 som har slagit rekord med 44 000 resenärer. Så vi är mycket nöjda att avtalet har förlängts 2024-2025, säger Johan Persson (S), kommunstyrelsens ordförande i Kalmar.

Under 2022 bytte Kalmar angöringsplats vilket har stärkt bilden av stadskärnan då platsen har bättre tillgänglighet än förut. Även Färjestaden har fått en mer tillgänglig angöringsplats.

Lotta Sjöberg som är verksam i Färjestadens företagsgrupp och blev årets ölänning 2021 har varit en av initiativtagarna till Dessis uppstart.

- 2022 har varit ett bra år och så kul att fler och fler upptäcker Dessi. Jag är stolt över utvecklingen och har lite framtidsplaner gällande caféet och att utveckla maten till nästa år, säger Lotta.

Under 2023-2025 kommer samarbetet mellan Trafikverket, Mörbylånga och Kalmar kommuner utvärderas i en förhoppning om att förhandla ett nytt avtal som sträcker sig många år framöver.

Publicerad: 19 september 2022