• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Kalmar kommun stärker nu ytterligare hållbarhetsarbetet genom Glokala Sverige

Kalmar kommun stärker nu ytterligare hållbarhetsarbetet genom Glokala Sverige

Logotype för Glokala Sverige – Agenda 2030 i kommuner och regioner

Kalmar kommun är ny medlem i Glokala Sverige. Det innebär att 20 av landets 21 regioner och 181 av landets 290 kommuner nu deltar i det nationella projektet Glokala Sverige.

Projektet syftar till att stärka kunskapen och engagemanget för Agenda 2030 och de globala målen bland politiker och tjänstepersoner i Sveriges kommuner och regioner.

- Jag är stolt över det engagemang som finns inom Kalmar kommun för att bidra till de globala hållbarhetsmålen, säger kommunalrådet Erik Ciardi (C). Svenska kommuner och regioner har stor rådighet att göra skillnad tillsammans med civilsamhällets aktörer, näringslivet och invånarna. Och för att Agenda 2030 ska kunna genomföras är det lokala och regionala engagemanget centralt. Här genomförs politiken som förändrar samhället och här finns länken mellan medborgarna och myndigheter.

Samtidigt måste det finnas en förståelse om hur de lokala förutsättningarna påverkas av ett globalt sammanhang och att det lokala agerandet får globala konsekvenser – ett glokalt förhållningssätt, berättar Erik vidare.

- Det känns riktigt bra att vi som kommun nu antagits till projektet, säger Charlotte G Brynielsson, hållbarhetschef i Kalmar kommun. Vi ser stora fördelar med medlemskapet i form av utbildning om Agenda 2030, kommunikationsmaterial, metodstöd och forum för nätverkande och erfarenhetsutbyte.
Projektpartners i Glokala Sverige är, förutom Svenska FN-förbundet, Internationellt Centrum för Lokal Demokrati, ICLD, och Sveriges Kommuner och Regioner, SKR.

Mer information

Glokala Sverige – Agenda 2030 i kommuner och regioner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 21 januari 2022