Kavaljersporten kan bli tillgänglig för din verksamhet

Kalmar kommun planerar för en upprustning av Kavaljersporten på Kvarnholmen i centrala Kalmar. Porten inrymmer en lokal på ca 70 kvm som vi söker en hyresgäst till.

Under hösten påbörjas upprustningen av lokalen som bland annat kommer att få vatten, avlopp och el. Planen är att allt ska vara klart för öppning våren 2022.

Vi söker dig som vill verka i en unik historisk lokal och bidra till att en av Kalmars vackraste historiska miljöer blir tillgänglig för fler. Vår önskan är att verksamheten bedrivs året om och bildar en mötesplats i området. Tänkt hyresnivå är cirka
100 000 kr/år som kallhyra.

Intresseanmälan

Har du intresse och tankar om möjlig verksamhet visar vi dig gärna lokalen och de delar av området runt omkring som kan nyttjas.

När du gör din intresseanmälan vill vi att du beskriver din affärsidé och dina finansiella förutsättningar. Den verksamhet som bäst uppfyller våra önskemål kommer få möjlighet att hyra lokalen. Bedömningen görs av en referensgrupp bestående av tjänstepersoner från Kalmar Kommun.

Intresseanmälan görs till fastighetsförvaltare Jon Sjödahl som nås på:

E-post: jon.sjodahl@kalmar.se
Telefon: 0480-45 40 46.

Sista dag för att lämna en intresseanmälan är 30 september.

Historiska fakta

Kavaljeren eller Stora Sjöporten var den sista porten som byggdes när befästningsverket uppfördes runt Kalmar och det var också den mest påkostade. Från porten gick en lång brygga ut i vattnet. I portens vittrade sten ut mot hamnen kan man läsa årtalet 1697, men också C XI som står för Karl XI som var kung då.

Publicerad: 25 augusti 2021