Avspärrning av gator för att inspektera gasminibussar. Höga smällar kan förekomma.

6-12 maj är det Krisberedskapsvecka!

Bild

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors beredskap inför samhällskriser, ytterst krig. Krsiberedskapsveckan pågår i hela landet och är en gemensam kampanj från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och landets länsstyrelser och kommuner.

Mål med Krisberedskapsveckan är att:

  • fler privatpersoner reflekterar över hur de kan lösa vardagen vid en samhällskris (kris och krig)
  • fler privatpersoner skaffar sig en hemberedskap
  • den lokala riskkommunikationen utvecklas.

I Kalmar kommun har vi aktiviteter hela veckan:

6-12 maj:

På huvudbiblioteket har vi utställning hela veckan om Krisberedskapsveckan med information om hur du bör förbereda dig inför en kris.

Måndag 6 maj

16.00 Sveriges Radio P4 Kalmar: Ana Norlén, beredskapsdirektör på Länsstyrelsen, Niclas Karlsson, räddningsförbundet Emmaboda-Torsås, och Sara Svensson, kriskommunikatör Kalmar kommun diskuterar krisberedskap och svarar på frågor.

17.00: Louise Haag och Jesper Ericsson P4 KALMAR berättar om sin roll i krisssituationer, hur de ger information vid kriser i samhället. Plats:Huvudbiblioteket.

Tisdag 7 maj

15.00 Sara Svensson, kriskommunikatör, berättar om ”krislådan” och hur man bör förbereda sig hemma på en eventuell kris.
Plats: Lindsdalsbiblioteket.

17.00 FÖRSVARSUTBILDARNA - För din säkerhet! Hur kan du föreberda dig för att klara dig och din familj vid en kris i samhället?
Plats:Huvudbiblioteket.

Onsdag 8 maj

14.00 Sara Svensson, kriskommunikatör, berättar om ”krislådan” och hur man bör förbereda sig hemma på en eventuell kris.
Plats: Bergavikssbiblioteket.

16.00-18.00 Boksnack VAD HÄNDER OM DIN VÄRLD VÄNDS UPP OCH NER? Vi träffas på huvudbiblioteket och delar med oss av våra bästa tips om apokalyptiska och dystopiska skildringar. Ålder 13 år och uppåt.
Plats: Huvudbiblioteket

Torsdag 9 maj

17.00 RÖDA KORSETS FÖRSTA HJÄLPENGRUPP Vad gör du om olyckan är framme, hemma eller i samhället?
Plats: Huvudbiblioteket.

Publicerad: 3 maj 2019