Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Nyheter
  3. Vem vill du nominera till Kalmars stadsbyggnadspris?

Huvudnavigering:

Vem vill du nominera till Kalmars stadsbyggnadspris?

Publicerad: 14 april 2016

Från och med nu och fram till 16 maj har alla möjlighet att nominera sin favorit bland Kalmars byggnadsverk.

Renoveringen av domkyrkan fick priset 2014.

Priset delas ut till byggnadsverk eller insatser för främjande av stadsbyggnadsfrågor som gett den byggda miljön i Kalmar kommun ett värdefullt tillskott, och som har färdigställts under de senaste åren.

För nominering ska någon/några av följande kriterier uppfyllas:

  • God byggnadsvård – varsam och pietetsfull ombyggnad, vård eller restaurering av ett äldre byggnadsverk.
  • God arkitektur – en innovativ byggnad eller tillbyggnad som är tilltalande i sig och i sitt sammanhang.
  • Hållbar livsmiljö – byggnadsverk, anläggning eller annat som bidragit till att utveckla en god livsmiljö, ekologiskt, socialt eller på annat sätt.

Nomineringar kan lämnas via ett webbformulär på www.kalmar.se/stadsbyggnadspris alternativt postas till, eller lämnas på, samhällsbyggnadskontoret fram till 16 maj.

Efter en sammanställning kommer nomineringarna att presenteras på hemsidan. En jury föreslår pristagare och det slutliga beslutet fattas av samhällsbyggnadsnämnden.

Priset delas ut den 15 juni.

Stadsbyggnadspriset har delats ut sedan 2011 och bland tidigare pristagare återfinns exempelvis Bovieran, Guldfågeln Arena, Riksbyggens Berga strandpark och renoveringen av domkyrkan.

Sidan uppdaterad 2016-04-14

  • Hitta på Kalmar.se

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.