Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Nyheter
  3. Utredning av föreningsbidrag

Huvudnavigering:

Utredning av föreningsbidrag

Publicerad: 07 april 2017

Just nu pågår arbetet med en utredning av föreningsbidrag. Syftet är bland annat att se över de bidragsregler som finns och skapa nya som är tidsenliga.

Uppdraget kommer från kultur- och fritidsnämnden och innebär att se över kontanta bidrag och bidragsreglerna och skapa nya som ska vara tidsenliga, lätta att administrera för föreningslivet och stödja föreningslivet på bästa sätt.

Referensråd och lärdomar 

Arbetet görs av förvaltningen och är i sin början. Just nu går man igenom andra kommuners översyner för att dra lärdomar från dem samt ser över varje bidrag. Parallellt med det arbete så skapas ett föreningsråd på 7-8 föreningar som representerar föreningslivet i Kalmar kommun. Deras roll är att vara ett referensråd som arbetsgruppen ska bolla och diskutera med under hela arbetet.

Målet är att kunna presentera förslag till nämnden under hösten.

Sidan uppdaterad 2017-04-07

  • Hitta på Kalmar.se

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.