Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Nyheter
  3. Stor satsning på aktivitetspark i Norrliden

Huvudnavigering:

Stor satsning på aktivitetspark i Norrliden

Publicerad: 14 oktober 2016

Boverket har beviljat Kalmar kommun ett stöd på 4,5 miljoner kronor för att utveckla en aktivitetspark i Norrliden.

Norrlidsparken

I parkområdet, som är fem hektar stort, finns idag stora gräsytor och en liten lekplats. På skolgården intill finns även en multisportplan. Vi vill bredda användningsområdet och göra parken lockande för flera olika grupper.

- Tanken är att parken ska fungera lite som en trädgård för de som bor i området säger Annika Fonseca, huvudprojektledare på Kalmar kommun.

Det handlar till exempel om att göra parken vacker, med blommor och ätliga växter. Att skapa flera rum med olika inriktningar från lek till fysisk aktivitet och avkoppling är också ett mål. Dessutom kommer belysningen att förbättras. Exakt hur parken ska se ut är förstås inte klart än och där har invånarna i området en viktig roll i planeringen.

- När vi har kommit igång med projektet kommer vi att be om hjälp från till exempel skolor, verksamheter, fastighetsägare och föreningar, som naturligt har god kontakt med invånarna i området, för att få deras idéer om hur parken ska vara, berättar Annika Fonseca.

Ett av villkoren för stödet är att Kalmar kommun investerar lika mycket i projektet som Boverket gör. Parken har alltså en budget på totalt omkring 9 miljoner kronor. Planeringen drar igång på allvar i vår och hela parken kommer att vara klar under 2018.

Norrlidsparken är precis som Bergaparken en del av det grönstråk i norra Kalmar som just nu utvecklas och där flera projekt planeras kommande år, bland annat en park vid Norrlidsbadet.

Sidan uppdaterad 2016-10-14

  • Hitta på Kalmar.se

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.