Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Nyheter
  3. Stadsbyggnadspriset går till Valnötsträdet!

Huvudnavigering:

Stadsbyggnadspriset går till Valnötsträdet

Publicerad: 15 juni 2016

Vid en ceremoni i Stadsparken idag delades Kalmars stadsbyggnadspris 2016 ut till Glebe fastighets AB  och arkitekt Åke Briswall för kvarteret Valnötsträdet.

Motivering

Ett uppmärksammat projekt som följer en Kalmartradition, där nya värden tillfogas, berikar och förnyar. Ett projekt som väl tar till vara på platsens och byggnaders unika karaktär.

En byggherre som med stort intresse och engagemang förverkligat en tanke, en möjlighet att ge byggnaderna nya möjligheter på platsens och byggnadernas villkor.

Ett projekt som tillsammans med Kalmars unika historia lyfter gamla stadens historia, konstnärliga möjligheter tillsammans med byggnadsantikvarisk utgångspunkt tillfört Kalmar en plats att vistas och bo på.

________________________________________________________________________

Priset, en plakett designad av Jangir Maddadi, delades ut av Mattias Adolfson, ordf. samhällsbyggnadsnämnden och togs emot av arkitekt Åke Briswall och Carl-Johan Glebe å Peter Glebes vägnar.

Från vänster: Mattias Adolfson, ordf. samhällsbyggnadsnämnden, Carl-Johan Glebe och Åke Briswall.

Sidan uppdaterad 2016-06-15

  • Hitta på Kalmar.se

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.