Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Nyheter
  3. Smörgåsmargarin istället för Bregott

Huvudnavigering:

Smörgåsmargarin istället för Bregott

Publicerad: 30 september 2016

Som ett led i kommunens arbete med att implementera Riktlinjerna till Kostpolicyn har vi valt att fullt ut byta ut Bregott till nyckelhålsmärkt smörgåsmargarin i både skola och förskola. Det gör vi av följande anledningar:

  • Näringsriktigt – vi använder oss av nyckelhålsmärkningen för att säkerställa att margarinet har en bra fettsammansättning, det vill säga mindre mättat fett och mer omättat. På så vis får vi utrymme till att höja smaken på lunchen genom att till exempel ha grädde i maten då och då.
  • Hållbart och miljösmart – Smörgåsmargarin har mindre miljöpåverkan än Bregott tack vare att det till större del innehåller vegetabiliskt fett.
  • Likvärdigt – flera kök har sedan länge serverat nyckelhålsmärkt smörgåsmargarin. Det skapar ofta diskussioner och missnöje när det är olika på olika skolor/förskolor. Därför är vi måna om att göra likadant överallt.
  • Ekonomiskt – smörgåsmargarinet har ett lägre pris än Bregott. Vi har en ansträngd ekonomi och ser över alla besparingsmöjligheter vi kan, detta är en av dem.

Sidan uppdaterad 2016-09-30

  • Hitta på Kalmar.se

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.