Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Nyheter
  3. Nytta och nytänkande ska belönas med stipendium om 20 000 kr

Huvudnavigering:

Nytta och nytänkande ska belönas med stipendium om 20 000 kr

Publicerad: 20 maj 2016

När omsorgsnämnden sammanträder nästa vecka föreslås de införa två stipendier för uppsatser från Linnéuniversitetets studenter som fokuserar på äldreomsorg, det ena inom hälso- och sjukvård och det andra inom socialt arbete/ledarskap.
– Vi lever och verkar i en universitetsstad, vår verksamhet kan dra nytta av den kompetens som finns här i Kalmar, säger Michael Ländin, ordförande i omsorgsnämnden.

Nytänkande idéer ska tas tillvara

Linnéuniversitetet, mitt i Kalmar, huserar många sjuksköterske- och socionomstudenter som fyller sina dagar med läsa om de senaste rönen i forskning och i litteratur. Den kompetens och de idéer som finns bland studenterna ska tas tillvara, när omsorgsnämnden nu föreslås att införa två stipendier för uppsatser som skrivs inom området för äldreomsorg. De två stipendierna riktar sig mot olika teman:

  • Socialt arbete riktat mot äldre och/eller ledarskap inom äldreomsorgen
  • Hälso- och sjukvård riktat mot äldreomsorg

Två stipendier á 10 000 kronor

Förslaget är att studenter som skriver kandidat-, magister- eller masteruppsats nu i vår kommer att kunna ansöka om stipendiet redan i sommar. Vinnarna av stipendierna belönas med 10 000 kronor vardera och ska lyckas fånga juryns uppmärksamhet i ett relevant ämne, och med kvalitet leverera sin poäng. Uppsatserna ska dessutom vara tillämpbara i omsorgsverksamheten och kunna leda till en möjlig verksamhetsutveckling. Juryn kommer att bestå av representanter från omsorgsförvaltningen.

Goda framtidsutsikter för jobbsökande

Äldreomsorgen står inför en utmaning i och med landets demografiutveckling – vi går mot en framtid med allt fler äldre. Man hoppas inom omsorgen att stipendierna ska väcka studenters intresse för äldreomsorgen som ett framtida yrkesområde.
– Studenter från Linnéuniversitetet har goda chanser att få jobb hos oss i framtiden. De som har erfarenhet från äldreomsorg, praktisk eller genom till exempel examensarbete, är särskilt intressanta!, säger Mattias Ask, förvaltningschef på omsorgsförvaltningen.

Sidan uppdaterad 2016-05-20

  • Hitta på Kalmar.se

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.