Tyck till

Stäng

Hoppsan! Din webbläsare stöder inte Java-script, eller har det blockerat. Därför kan du inte fylla i det här formuläret.  Kontakta Kalmar kommuns kontaktcenter så får du hjälp.

Kontaktcenter
Stadshuset, Östra Sjögatan 18
Box 611, 391 26 Kalmar
Tel: 0480-45 00 00
Fax: 0480-45 00 47
E-post: Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.

Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Nyheter
  3. Kalmar får utmärkelsen Årets Majkommun

Huvudnavigering:

Kalmar får utmärkelsen Årets Majkommun

Publicerad: 08 november 2016

Vi är glada och stolta över att kunna berätta att Kalmar kommun har fått utmärkelsen Årets MajKommun, en utmärkelse som delas ut av Sveriges största barnhjälpsorganisation Majblomman.

Majblomman skriver i sitt pressmeddelande att man särskilt lagt märke till att Kalmar kommun arbetar utifrån en strategisk handlingsplan för inkludering som systematiskt tar itu med de områden som Majblomman identifierar som betydelsefulla ur ett barns perspektiv. Redan 2012 tog kommunfullmäktige beslut om budgetmålet att ”barnfattigdomen ska minska” och gav uppdraget till barn- och ungdomsnämnden, socialnämnden, kultur- och fritidsnämnden och Södermöre kommundelsnämnd att ta fram en gemensam handlingsplan för att minska barnfattigdomen.

_MG_7802C

-Ett tungt vägande skäl till att Kalmar blir MajKommun 2016 är att beslutet om en plan tagits på den högsta politiska nivån, givits utrymme i budgeten och att planen genomsyrar samtliga förvaltningars verksamhet. Vi uppskattar särskilt det breda engagemanget för alla barns inkludering, säger Lena Holm, Majblommans generalsekreterare.

I Majblommans rapport finns en beskrivning av Kalmar kommuns plan och de konkreta åtgärder man genomfört. Flera åtgärder som utförts i olika förvaltningar nämns, bl.a. läxhjälp i form av "fokustid" i skolan och storsatsning på "Summercamp" med gratis inträden och simundervisning i simhallar under sommartid.

Jag är glad och hedrad över den här utmärkelsen. Barnfattigdom och barns utsatthet är något vi jobbat länge med i Kalmar. Jag är särskilt glad över det arbete som varje dag bedrivs inom hela kommunen. Ska detta arbete få genomslag och göra skillnad så räcker det inte med att politiken levererar vackra formuleringar. Det måste gå från ord till handling och på den punkten tycker jag faktiskt att vi lyckats, säger Johan Persson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Sidan uppdaterad 2016-11-08

  • Hitta på Kalmar.se

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.