Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Nyheter
  3. Investeringsbidrag för 14 miljoner

Huvudnavigering:

68 föreningar får investeringsbidrag för 14 miljoner

Publicerad: 23 augusti 2016

68 föreningar får ta del av de dryga 15 miljoner kronor som Kalmar kommun satsar på föreningslivet i form av investeringsbidrag. Det beslutade kultur – och fritidsnämnden på måndagen.

Varje år beviljar kultur – och fritidsnämnden investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar, men alla får inte bidrag då de inte ryms inom ordinarie budgetram. Behovet bland föreningarna har varit stort och kommunfullmäktige beslutade därför i början av sommaren att utöka 2016 års budget från drygt en miljon till 15,3 miljoner kronor.

114 ansökningar från 68 föreningar kom in, vilket är mer än hälften av alla föreningar i kommunen. Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att alla föreningar som uppfyllt bidragets kriterier fick beviljat.

Totalt delas 14 068 820 kronor ut. Tyngdpunkten av pengarna går till nybyggnad och renovering av anläggningar. Bidragsstöden förutsätter att föreningarna själva finansierar hälften av pengarna.

– Det här är enormt viktigt. Det är inte alltid de största summorna som spelar mest roll, även de mindre betyder väldigt mycket i det vardagliga föreningslivet. Vi gläds med föreningarna idag, säger Marianne Dahlberg (S), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

– Det är glädjande att vi nu kan ge bidrag till de föreningar som tidigare ansökt och inte fått, men också till de föreningar som tagit chansen att utveckla och förbättra sin verksamhet, säger Karl Holst (M), vice ordförande kultur – och fritidsnämnden.

De drygt 1,2 miljonerna som inte delats ut läggs till investeringsbidraget för 2017, som föreningar kan söka till och med den 31 oktober.

Sidan uppdaterad 2016-08-23

  • Hitta på Kalmar.se

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.