Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Nyheter
  3. Integrationsrådet firade FN-dagen

Huvudnavigering:

Integrationsrådet firade FN-dagen

Publicerad: 27 oktober 2016

Ett fullsatt Glasverandan

Integrationsrådet firade FN-dagen på Glasverandan i Kalmarsalen måndagen den 24 oktober. Huvudtalare var författare Björn Ranelid som inför en fullsatt sal bland annat talade om människor på flykt och vad invandring och utvandring innebär.

Under dagen fick åhörarna även lyssna till gripande berättelser från nyanlända och höra om deras omtumlande resa till Kalmar. De fick ta del av arbetet som FN gör i världen samt höra kommunalrådet Dzenita Abaza (S) berätta om FN i både det globala och lokala perspektivet.

Integrationsutvecklaren Hashim Gashi informerade om Integrationsrådets arbete lokalt i Kalmar och om vikten av samverkan mellan kommun, statliga myndigheter och framförallt samverkan med studieförbund och civilsamhället.

Det var en innehållsrik och givande dag med mycket diskussion kring mänskliga rättigheter, integration och människor på flykt.

Titta på föreläsningarna

Länk till Dzenita Abazas avsnitt: https://youtu.be/iewDQWNmqDc?t=25s

Hashim Gashi: https://youtu.be/iewDQWNmqDc?t=6m25s

Björn Ranelid: https://youtu.be/iewDQWNmqDc?t=59m26s

Kaj Krutfelt, m.fl. https://youtu.be/iewDQWNmqDc?t=1h58m12s

Sidan uppdaterad 2016-10-27

  • Hitta på Kalmar.se

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.