Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Nyheter
  3. Glada barn invigde ny lekplats i Smedby

Huvudnavigering:

Glada barn invigde ny lekplats i Smedby

Publicerad: 01 juni 2016

Nu står en ny spännande lekplats i centrala Smedby klar. Onsdagen den 1 juni invigdes den av samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Mattias Adolfson (S), och andre vice ordförande Lars Holmberg (V) tillsammans med 60 barn från Dörbyskolan och förskolan Kroggärdet.

Lekplatsinvigning i Smedby juni 2016.

I arbetet med nya lekplatser i kommunen har barn i årskurs 3-4 fått vara delaktiga genom att skicka in teckningar på vad de helst ville ha på en lekplats. Här fick arbetsgruppen mycket inspiration, berättar Edyta Krawus, landskapsarkitekt på Kalmar kommun.

- De mest populära idéerna var en stor rutschkana, klätterställning, kompisgunga och studsmatta och dessa finns nu också på den nya lekplatsen. Dessutom finns väl tilltagna ytor för umgänge och grillning. Den nya lekplatsen har en småbarnsdel och en del för de större barnen. Lekmiljön är dessutom anpassad för barn och vuxna med funktionsnedsättningar.

Förutom den nya lekplatsen kommer också två befintliga lekplatser i Smedby att rustas upp för att passa en lite bredare åldersgrupp. Tidigare har lekplatserna endast varit anpassade för barn i åldrarna 0–5 år.

– Vi gör detta för att förbättra barnens lekmiljöer, göra lekplatserna säkrare och tillgängliga även för barn med funktionsnedsättning, berättar Edyta Krawus.

Satsningarna på nya och upprustade lekplatser görs i hela Kalmar kommun och efter Smedby är det dags för Lindsdal där planeringen redan är i full gång.

Du hittar fler bilder från dagen på Kalmar kommuns facebooksida.

Sidan uppdaterad 2016-06-01

  • Hitta på Kalmar.se

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.